Ga naar de inhoud

Bliq overstapservice naar Dynamisch Energiecontract

Om jouw thuisbatterij aan te sturen met Bliq heb je altijd een dynamisch energiecontract nodig. Het maakt voor Bliq niet uit welke leverancier jij kiest in Nederland of België (Vlaanderen). We kunnen je echter wel helpen met overstappen. Dit is een dienst die wij geheel kosteloos voor je uitvoeren, ook zit hier verder geen verdienmodel voor Bliq aan vast. Je bent immers energiemaatschappij-onafhankelijk met Bliq en wordt aangestuurd op basis van de prijzen die elke dag om 15:00 bekend worden gemaakt voor de dag van morgen op de Open Energiemarkt.

Nadat jouw Bliq installatie heeft plaatsgevonden krijg je van ons een e-mail met het verzoek tot downloaden van de Bliq app. Hierin wordt ook verzocht om daar een Bliq account aan te maken en hierin worden de instructies gegeven voor de overstapservice. Als je al een Dynamisch Energiecontract hebt kun je deze stap overslaan.

Nederland: EnergyZero

Met het EnergyZero dynamische energiecontract neem je zelf de controle over jouw energieverbruik. Dat is niet alleen voordelig, maar ook transparant: via de EnergyZero app krijg je actuele informatie over de stroomprijzen en inzicht in je verbruik tot op het uur. Omdat EnergyZero de beursprijs plus de inkoopvergoeding zonder extra marge aan jou doorberekend, betaal je altijd een eerlijke prijs.

EnergyZero staat voor Triple Zero: zero verspilling, zero marge op verbruik en zero CO2 uitstoot. Daarom kun je bij EnergyZero rekenen op eerlijke en transparante energielevering, waarbij je werkt aan een duurzame toekomst. Want slimmer omgaan met energieverbruik en geen winstmarges betekent niet alleen lagere kosten: het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot en een betere wereld.

www.energyzero.nl

Vlaanderen: Energie.be

Bij een dynamisch tarief wordt de energieprijs per uur bepaald op basis van de prijzen op de beurzen waar leveranciers energie kopen voor de volgende dag. Dit betekent dat je voor de elektriciteit die je verbruikt, betaalt tegen het tarief van een specifiek uur.

De uurprijzen hou je in de gaten via de Day-Ahead EPEX SPOT Belgium-website. Aangezien ze een dag van tevoren bekend zijn, kan je er rekening mee houden en bijvoorbeeld je apparaten vooral gebruiken tijdens de “goedkopere uren”. Op die manier verlaag je je energiefactuur.

www.energie.be

Categorieën: Kennisbank