Ga naar de inhoud

Type aansluiting

Hoe kan je achterhalen wat voor aansluiting je hebt?

Je kunt dit zelf bepalen door in de meterkast te kijken. Op de elektriciteitsmeter staat aangegeven of het een 1-fase of een 3-fase meter is. De 1-fase herken je aan de aanduiding 220/230V. Een 3-fase aansluiting wordt aangeduid met 3×220/230 of 380/400V.  

Als je een 1-fase aansluiting hebt is deze meestal 1x35A, maar er zijn ook woningen die en 1x40A aansluiting hebben. Je kunt dan een grotere omvormer aansluiten. De 3-fase aansluitingen kennen ook verschillende types. Wij bieden enkel een 5kW omvormer aan voor 3-fase aansluitingen. Deze past op elke 3-fase aansluiting.  

Om precies te bepalen welke aansluiting je hebt, kun je op de hoofdaansluiting het aantal Ampère per fase aflezen. Je ziet op de hoofdaansluiting schakelaars. Op deze schakelaars staat een getal, bijvoorbeeld 35C. Dat betekent dat je een 35 Ampère aansluiting hebt. 

Om precies te bepalen welke aansluiting je hebt, kun je op de hoofdaansluiting het aantal Ampère per fase aflezen. Je ziet op de hoofdaansluiting schakelaars. Op deze schakelaars staat een getal, bijvoorbeeld 35C. Dat betekent dat je een 35 Ampère aansluiting hebt.

Wil je exact weten welke aansluiting je hebt, dan kun je dit het beste opvragen bij je netbeheerder. Voor je gemak hebben we de telefoonnummers van de netbeheerders in Nederland op een rij gezet:

    Categorieën: Kennisbank