Ga naar de inhoud

Geluid thuisbatterij

Maakt een thuisbatterij geluid?

Een thuisbatterij zelf maakt geen geluid. De omvormer die deze laadt/ontlaadt kan dat wel doen, al is dit vaak een zeer beperkt. Daarnaast kan de hoeveelheid decibel ook verschillen per merk. Gemiddeld genomen is onze ervaring dat dit <35 decibel is wanneer er wordt geladen met maximaal vermogen (vergelijkbaar met zacht gefluister op 5 meter afstand).

Dit geluid kan versterkt worden wanneer het weerkaatst tegen bijvoorbeeld een vloer of muur. Hoe en waar een thuisbatterij-systeem wordt bevestigd/geplaatst is belangrijk in het voorkomen van deze ongewenste geluiden. Als dit door Bliq of een professionele installatiepartner wordt uitgevoerd zal dit tot het minimum beperkt worden.

Overleg dus goed met jouw installateur waar in jouw woning je de batterij laat plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld niet ideaal om een thuisbatterij te plaatsen in een slaapkamer. Het is uiteraard beter om een ruimte te kiezen waar de kans op geluidsoverlast minimaal is.

Categorieën: Kennisbank