Skip to content

Garantie thuisbatterij

Hoe zit het met de garantie van de Bliq thuisbatterij

De garantie op een batterij is gebaseerd op een aantal jaren of de totale output van een aantal MW. In het geval van de Bliq batterij spreken we van 10 jaar garantie of een totale output van 3.06 MWh. Stel je hebt een batterij van 10kWh aangeschaft, dan is de totale output tot aan de garantieperiode voor jouw batterij 30.6MWh (3.06*10). Mocht je deze output niet halen binnen de 10 jaar, dan geldt de garantie op het aantal jaren en vervalt deze dus na 10 jaar. 

Met Bliq gaan we uit van gemiddeld 1,5 cyclus per dag, waardoor de batterijgarantie over het algemeen korter is dan als je deze met zelfconsumptie één keer per dag gebruikt. Deze kortere garantieperiode wordt gecompenseerd met het voordeel dat Bliq realiseert en dat onze klanten de investering in de batterij binnen de garantieperiode hebben terugverdient. Door de batterij te gebruiken voor zelfconsumptie lukt dit vaak niet. Ook is het zo dat de batterij niet kapot gaat, als de garantieperiode voorbij is.

Categorieën: Kennisbank