Skip to content

Brandgevaarlijkheid thuisbatterijen

Zijn thuisbatterijen brandgevaarlijk?

De thuisbatterij is net zo veilig als ieder ander apparaat in de markt. Apparaten die op de markt worden gebracht zijn namelijk onderhevig aan allerlei testen. Als ze deze doorstaan, zijn ze pas goedgekeurd. De Lithium batterij is ook zeker niets nieuws. Je vindt deze Lithium batterijen overal terug in je directe omgeving. Denk aan je mobiele telefoon of je elektrische fiets waarmee je dagelijks naar het werk gaat.

Thuisbatterijen zijn dus net zo veilig als al je andere apparaten. Maar om het risico tot brandgevaar zo klein mogelijk te maken, sluit een thuisbatterij zich bijvoorbeeld van de stroomtoevoer af wanneer hij oververhit raakt. Een ideaal stukje bescherming dus voor als het wel mis mocht gaan. De juiste plaatsing/installatie van je thuisbatterij is vanzelfsprekend ook enorm belangrijk voor de veiligheid maar ook voor de efficiëntie ervan. 

Zo wordt het afgeraden om hem in een verblijfsruimte te plaatsen. Liefst plaats je hem in ruime en koele ruimte zoals bijvoorbeeld je garage of berging. Zo heb je voldoende ruimte om de thuisbatterij te voorzien van alle randapparatuur en is er een natuurlijke luchtstroom die voor de  koeling van je thuisbatterij zorgt. Zo raakt je batterij dus ook niet oververhit. Je hebt uiteraard ook exemplaren die buiten geplaatst kunnen worden. Hiervoor is het juist weer belangrijk dat hij droog staat.

Juist omdat de installatie van de thuisbatterij zo belangrijk is, werken we met ons eigen partnetwerk. Onze installateurs worden geïnformeerd en opgeleid zodat ze over de juiste kennis bezitten voor het installeren van een thuisbatterij. 

Categorieën: Kennisbank